2012. november 19., hétfő

Koenzim Q10

Termékünk következö tagját szeretnénk bemutatni:

               Koenzim  Q10


A koenzim-Q10 molekula, más néven ubiquinon-t 1957-ben fedezték fel. A kutatások egyre újabb és újabb jótékony hatásokat tulajdonítanak neki. Mi a szerepe a szervezetünkben? Hogyan tudjuk pótolni, ha szükséges?
A szív- és érrendszeri betegségek prevenciójának egyre teljesebb körű szerepe és a tudatos táplálkozás egyre nagyobb térhódítása közös kapcsolódási pontok kialakításával újfajta megelőzési szemléletet hoz magával. Ezzel párhuzamosan a szabad gyökök káros hatásának, illetve az ellenük való védekezés fontosságának felismerése vezetett el a koenzim-Q10 molekula előtérbe kerüléséhez.

Azóta bebizonyosodott, hogy alapvető szerepe van a sejtek energianyerő anyagcserefolyamatainak redoxirendszereken keresztül végbemenő útvonalaiban. Bizonyítottan szerepet játszik a szervezet energiaszintjének fenntartásában, a már említett mechanizmus révén. Emellett a különböző kémiai molekulák lebomlása során végbemenő oxidációs szám változások katalizálásával csökkenti az oxidatív stresszt, vagyis a szabadgyökök képződését, általános antioxidáns hatásának kifejtésével.

Ha kevés van belőle a szervezetünkben

A koenzim-Q10 szintje a szervezetben egyénileg változik, ám csökkenése komoly tüneteket és betegségeket okozhat. Enyhébb esetben krónikus fáradtságérzés, komolyabb esetben szív- és keringési rendellenességek forrása lehet az elégtelen koenzim-Q10 ellátottság. A kardiovaszkuláris betegségek kialakításában azért játszhat ilyen fontos szerepet, mert a generalizált érelmeszesedés, mint általános kardiovaszkuláris rizikótényező, kiemelt összetevője a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának

A zsírnemű anyagok belső érfalon történő lerakódása után az így kialakult plakkok oxidálódnak (lipidperoxidáció), amely a betegség súlyosbodását, szövődmények (infarktus, agyvérzés) kialakulását okozza. Így az antioxidáns tulajdonságú koenzim-Q10 a lipidperoxidáció gátlásával csökkenti a kockázatot.
A koenzim-Q10 mennyisége az életkor előrehaladásával természetszerűleg csökken. Ebből a tényből indul ki az a feltételezés, miszerint az ubiquinon a fiatalság receptjének egyik összetevője lehet, emiatt pótlására idősebb korban kiemelt figyelmet érdemes fordítani. A közelmúltban kezdték vizsgálni a koenzim-Q10 lehetséges jótékony hatását neurodegeneratív kórképekben, és a vérzsírszint csökkentésére alkalmas gyógyszerek, a statinok mellékhatásainak kivédésében.
A statinok és a koenzim-Q10 kapcsolata kétoldalú.

A statinok bizonyos anyagcsereutak gátlásával csökkentik a szervezetben zajló koenzim-Q10 termelődést, illetve a vérszintet. Ez utóbbinak magyarázata az is, hogy a vérben a koenzim-Q10 az ún. LDL vérzsírhoz kötődve kering. A statinok fő hatása, hogy csökkentik a vér LDL koncentrációját, ám ezzel együtt a koenzim-Q10 szintjét is. Ugyanakkor a koenzim-Q10 csökkenti a statinok egyik mellékhatását, az izomfájdalmat. A vizsgálati eredmények szerint a fájdalom csökkenése szignifikánsan nagyobb arányú ubiquinon adásakor, mint a szintén általános antioxidáns szereppel bíró E-vitamin pótlásakor.

A koenzim-Q10 pótlása

A koenzim-Q10 kívülről történő pótlása ma már könnyedén megoldható a gyógyszeripari fejlesztéseknek köszönhetően. Étrendkiegészítők formájában számos típusban megvásárolható, amely készítményeknek mind felszívódása, mind biológiai hasznosíthatósága kitűnő.
A visszacsatolásos folyamatok viszonylag kevéssé érzékeny változata miatt a szervezet endogén ubiquinon termelődése akkor sem csökken, ha a koenzim-Q10 pótlása kívülről, pirulák formájában történik meg. Ám mindig csak hivatalosan bevizsgált formát szabad fogyasztani, mert a koenzim-Q10-et sokan hamisítják és enyhébb esetben a készítmény hatástalan máskor akár egyenesen káros is lehet.
Forrás :(WEBBeteg - Dr. Kónya Judit)


A Q10 koenzim létfontosságú a sejtszintű energiatermelésben, nélkülözhetetlen a sejtek optimális működéséhez. A Q10 a sejtjeink - így az egész szervezet - energiával való ellátását szabályozza, katalizátorként támogatva a sejtek energiapótlását.
A Q10 koenzim egy vitaminszerű vegyület, másik neve ubikinon, az ubiquitus szóból, ami mindenhol jelenlevőt jelent. Gyakorlatilag az emberi szervezet szinte minden egyes sejtjében megtalálható, potenciális antioxidáns, a szabadgyökök szöveteket és sejtkomponenseket károsító hatása elleni védelem hatékony fegyvere.
A Q10-koenzimet a szív és a máj tartalmazza a legnagyobb koncentrációban, mert itt található a sejtekben a legnagyobb mennyiségű energiaszolgáltató egység, mitokondrium. A mitokondriumok a minden sejt citoplazmájában jelenlevő parányi erőművek, ahol a táplálékból magas energiatartalmú fűtőanyag, az adenozin-trifoszfát (ATP) molekula keletkezik.



Ajánljuk figyelmébe Vida Vitalis élőflórás, antioxidáns, immunerősítő ital+Q10
Termék fogyasztói ára 11 800 Ft ingyenes posta költséggel az ország területén !


Megrendelhetö :
E-mail: info@dollpin.org
www.energylife-world.com
www.feketedio.com
tel. 06 20 429 8704


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése